Lord of the Rings Trivia

Every Lord of the Rings trivia quiz on PopQ: 6 quizzes in TV. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Lord of the Rings questions and answers

  1. Which character is voiced by William Squire?

    Answer: Gandalf

    From Epic Sagas of Legendary Lands

  2. What is the name of the elven realm in the series?

    Answer: Lindon

    From Mystical Battles of Middle-earth

  3. What is the name of the Steward who gives the Crown of Gondor to Aragorn in the books?

    Answer: Faramir

    From The Crown of Gondor

  4. Who was the first King of Gondor to wear the Crown of Gondor?

    Answer: Elendil

    From The Crown of Gondor

  5. Who is the Númenórean queen who allies with Galadriel?

    Answer: Míriel

    From Fantasy Betrayals and Alliances

  6. What is the name of the Harfoot leader?

    Answer: Sadoc Burrows

    From Epic Quests in Middle-earth

  7. Which character is a Númenórean sailor in The Rings of Power?

    Answer: Isildur

    From Fantasy Creatures and Realms

  8. Which character is voiced by Anthony Daniels?

    Answer: Legolas

    From Epic Sagas of Legendary Lands

All Lord of the Rings quizzes