Hayao Miyazaki Trivia

Every Hayao Miyazaki trivia quiz on PopQ: 3 quizzes in Movies. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Hayao Miyazaki questions and answers

  1. What is the first task Chihiro is given at the bathhouse in Spirited Away?

    Answer: Cleaning the bathhouse

    From Chihiro Ogino

  2. What is the name of the iron town's leader who Ashitaka interacts with in Princess Mononoke?

    Answer: Lady Eboshi

    From Ashitaka

  3. What is the name of Yubaba's twin sister?

    Answer: Zeniba

    From Animated Festive Spectacles

  4. What does Chihiro's name mean in Spirited Away?

    Answer: A thousand fathoms or searches

    From Chihiro Ogino

  5. Who gives Chihiro her alternate name in Spirited Away?

    Answer: Yubaba

    From Chihiro Ogino

  6. What is the color of Ashitaka's cape in Princess Mononoke?

    Answer: Blue

    From Ashitaka

  7. What is the name of Chihiro's friend who helps her?

    Answer: Haku

    From Animated Festive Spectacles

  8. What does Chihiro give to Haku to break his curse in Spirited Away?

    Answer: The medicine from the River Spirit

    From Chihiro Ogino

All Hayao Miyazaki quizzes